Activiteiten actief uitje catamaranzeilen Texel

Catamaranzeilen op het meest betoverende stuk Waddenzee

 • sportief
 • lekker buiten
 • actief
 • spectaculair
 • incl wetsuit en zwemvest
Activiteiten Catamaran Zeilen

Een catamaran. Daar moet je een keer op gezeten hebben. Dan weet je hoe het voelt om op een armlengte onder je, de rompen van deze sportieve zeilboten door het water te zien klieven. De eilanders hebben het catamaranzeilen zo ongeveer uitgevonden. Jij kunt het nu gaan meemaken. Op de Waddenzee.

Samen met een ervaren instructeur ga je het schitterende, vlakke water van de Waddenzee op. Nadat je jezelf in een wetsuit hebt gehesen en een korte uitleg hebt gekregen over de catamaran, trek je samen de boot het water in. Dit is het begin van een prachtige zeiltocht door een snelstromend stuk Waddenzee tussen Vlieland en Texel.

Vlinders in je buik

Als de instructeur heel even de zeilen dichttrekt, voel je hoe één van de rompen langzaam uit het water komt. Met vlinders in je buik en de wind door je haren vaar je door een van de mooiste gebieden ter wereld. Op een catamaran voel je hoe het is om bijna één te zijn met het water. Terwijl je achter je de vuurtoren langzaam kleiner ziet worden, nodigen de perfecte wind (5 beaufort is ideaal) en het kabbelende water van de Waddenzee je uit voor een paar indrukwekkende rakken varen. De tell tails staan strak tegen het grootzeil aan. Zij laten je zien dat de zeilen goed staan ten opzichte van de wind. De instructeur, de roerganger, houdt alles in de gaten en jij geniet voor op de boot, met het fokketouw in je handen van het prachtige uitzicht. Zie je buureiland Vlieland in de verte…?

Geheimen van het eiland

Dit stuk Texel vlakbij De Cocksdorp en onder het licht van de vuurtoren is een van de beter bewaarde geheimen van het eiland. Ook in de drukste zomerweken is dit strand niet overladen met Texelliefhebbers. Omdat gemotoriseerde boten hier niet zomaar onbekommerd mogen varen, is het vooral heerlijk stil. Daarom kiezen de grijze en de gewone zeehond de zandplaten voor dit stuk kust vaak uit om op uit te rusten of hun jongen te voeden. En weet je wat nu zo gaaf is? Dankzij de geruisloze bewegingen van catamaran door het water, lukt het soms om de zeehonden tot op enkele tientallen meters te benaderen! Een aantal zeehonden is zo gewend aan mensen, bijvoorbeeld omdat ze een tijdje in Ecomare verbleven om aan te sterken, dat ze naar de boot zwemmen. Het zien van de grote, donkere ogen beneemt je bijna de adem.

Varen maakt hongerig

Kom, de tijd is voorbij gevlogen, het is tijd om de boot terug te varen naar het Waddenstrand. Varen maakt hongerig, dus wij zorgen er op jouw verzoek voor dat de lunch voor jou en de andere zeilers klaarstaat. Vis, vlees, iets warms of liever iets fris? Zeg het maar.

Over het zachte slik van de wadbodem banjeren

Wil je het Waddengebied op andere manieren verkennen? Voelen hoe het is om bij eb over het zachte slik van de wadbodem te banjeren? Dan is Wadlopen een hilarisch en tegelijkertijd leerzame optie voor jou en de rest van het gezelschap. Een ervaren gids leidt je door het gebied en vertelt fantastische verhalen.

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons