Activiteiten actief uitje Excursie door natuurgebied De Slufter

Excursie in natuurgebied de Slufter

 • natuur
 • wandeling
 • educatief
 • 2 uur

Met Texeleventz naar De Slufter

Het kan zo actief of zo ontspannend zijn als jij het wilt
Van vogels kijken tot picknicken en van wandelen tot hardlopen

Dit prachtige krekengebied op Texel is het enige stuk op het eiland dat een open verbinding met de zee heeft. Texeleventz organiseert hier jaarrond excursies, activiteiten en uitstapjes. Variërend van een picknick tot een stevige wandeling. U mag kiezen.

Texelaars hebben in het verleden meerdere keren geprobeerd om het gapende gat wat de zee elke keer in de zeewering sloeg, te dichten. Het lukte echter geen enkele keer. De machtige Noordzee is ons op dit noordwestelijke stuk van Texel elke keer de baas.

De verschillende gezichten van De Slufter

De Slufter, met kronkelende kreken en zanderige wandelpaadjes heeft veel verschillende gezichten Op voorjaars- en zomerdagen ziet het gebied er lieflijk uit. Het water kabbelt en het taaie helm beweegt voorzichtig mee met de wind. Veel mensen kiezen er op deze dagen voor om de hoge trap naar dit gebied te beklimmen. Ben je eenmaal boven, dan word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Als je geluk hebt, zie je hier de zeldzame Bruine Kiekendief zweven op de thermiek. In augustus kleurt het gebied paars van de bloeiende lamsoor. Wist je trouwens dat je lamsoor kunt eten? Het smaakt kruidig en Texelse koks verwerken het vaak in salades. Op stormachtiger dagen en een wind die uit het noordwesten waait, kun je er getuige van zijn hoe de zee het wandelgebied met de lieflijke kreken volledig opslokt.

Wil je het gebied voelen, ruiken en proeven? Texeleventz organiseert wandelingen, ontdekkingstochten en actieve tochten door De Slufter op Texel. Wil je ontdekken welke prachtige vogelsoorten in dit gebied leven? Texeleventz heeft contact met natuur- en vogelliefhebbers met een fantastisch gevoel voor timing, waardoor je oog in oog kunt komen te staan met de mooiste eilandvogels. Ga je mee?

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons