Texels Bier Ontdek Texel Groepsuitje Texelse bierbrouwerij

Texelse bierbrouwerij

 • Echt Texels product
 • rondleiding
 • proeverijtje
Activiteiten Texelse Bierbrouwerij
Activiteiten Texel bierbrouwerij
Schapen op Texel

Groepsuitje Texelse Bierbrouwerij? Absolute aanrader!

Ben je op zoek naar een geschikt groepsuitje voor jouw groep? Een groepsuitje naar de Texelse Bierbrouwerij is een aanrader. Ook als er mensen in jouw groep zijn die geen bier lusten of bier mogen drinken, is een groepsuitje Texelse Bierbrouwerij een goed idee.Wat ooit begon als een hobbymatige bezigheid in de oude zuivelfabriek van Texel, is uitgegroeid tot een professionele bierbrouwerij. Met ingrediënten van het eiland brouwt de Texelse Bierbrouwerij inmiddels een tiental fantastisch smakende bieren. Kom, we nemen u mee naar het proeflokaal deze toonaangevende brouwerij van de Wadden.

Skuumkoppe, Springtij, Eyerlander, Stormbock, Noordenwiend… Alle namen die op de Texelse bieren prijken, zijn afkomstig uit het Texelse dialect, het Tessels. Het ene biertje smaakt onmiskenbaar naar de zomer, de ander doet denken aan een stormachtige herfst. Toch hebben ze allemaal iets gemeen: de bieren zijn gemaakt van ingrediënten die op het eiland worden gemaakt of verbouwd. Zo komen de gerst en tarwe van de landerijen van Texelse boeren. De giststammen die nodig zijn om het gistproces van het bier te voltrekken, vinden hun oorsprong op het eiland. Kortom groepsuitje Texelse Bierbrouwerij is een aanrader!

Zo dicht mogelijk bij de bierbron komen en bier proeven

Wat is er nu leuker dan zo dicht mogelijk bij de bierbron te komen en op een steenworp afstand van de koperen brouwketels de verschillene Texels biersmaken te proeven? Beleef met Texeleventz een uitje dat in het teken staat van dit edele, heldere gerstenat. Professionele brouwers vertellen je over de oorsprong van het Texelse bier. Delen een aantal interessante feiten over het brouwproces en leiden je rond langs de indrukwekkende koperen ketels, waar het bier met hulp van de gist langzaam tot het eindproduct wordt omgevormd. Natuurlijk krijg je de kans om alle bieren te proeven.

Texeleventz weet de weg!

We kunnen proeven van ons heerlijke Texelse bier ook op andere plekken op het eiland organiseren. Van midden in de duinen tussen het wuivende helmgras tot in een tuin vol beeldende kunst. Als je doorgeeft welke sfeer en omgeving je het beste vindt passen bij de groep, dan gaan wij op zoek naar de beste plek. Zo valt het goed te combineren met vele andere activiteiten om een onvergetelijke dag te organiseren. Texeleventz heeft jarenlange ervaring in het organiseren van groepsuitjes. Wij kennen iedere activiteit en weten precies welke bij jouw groep past. Bekijk hier onze voorbeeldarrangementen.

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons