Activiteiten juttersmuseum Flora Kaapskil Ontdek Texel

Bezoek aan juttersmuseum Flora

 • Echt Texels
 • cultuur
 • geschiedenis
Flora Texel inspiratie voor een groepsuitje naar Texel budget uitje naar Texel
Activiteiten Tandemsprong Texel
Activiteiten Flora Juttersmuseum

Kennismaken met het juttersvak en de geheimen van de zee ontdekken

De zee rondom het eiland gooit al honderden jaren regelmatig spannende en tot de verbeelding sprekende spullen op het strand. Of bewaart ze honderden jaren op de bodem van de zee, tot ze worden gevonden door nieuwsgierige duikers. We nemen u mee op een denkbeeldige reis langs de vloedlijn en over de bodem van de zee. We gaan naar Kaap Skil en Juttersmuseum Flora.

De twee Texelse musea Kaap Skil en het Juttersmuseum Flora zijn gewilde onderdelen bij veel gezelschappen die het eiland aandoen. Waarom? Kaap Skil is allereerst een fantastisch gebouw, waar liefhebbers van architectuur watertandend naar staan te kijken. In het juttersmuseum Flora maken de verhalen van de jutters iedereen aan het lachen.

De 17e eeuw op Texel

Eenmaal binnen krijgt u een inkijk in wat er de afgelopen jaren op de bodem van de zee is gevonden. De roemruchte VOC-tijd, waarin Texel een centrale rol speelde omdat de handelsschepen hier in de 17e eeuw met honderden tegelijk voor anker gingen om het uitstekende eilanddrinkwater in te slaan, speelt in Kaap Skil een centrale rol. Aan de vaste en tijdelijke exposities is ontzettend veel aandacht besteed. Volwassenen en kinderen kijken hier hun ogen uit. In de stijlhuisjes wordt brood gebakken en op de lijnbaan maken professionele touwslagers authentieke scheepstouwen. In de kelder is de Texelse Reede, de plek waar de zeilschepen vroeger voor anker gingen, op schaal nagebouwd.

Fantastische juttersverhalen

Het juttersmuseum Flora laat zien wat de zee anno nu voor ons achterlaat op het strand. U begeeft zich op een terrein en in een schuur vol langs het strand gevonden spullen. Oud-jutters weten over elk object een fantastisch verhaal te vertellen. Van de buurman die van alle aangespoelde pleeborstels een tuinhekje fabriceerde tot de jutter die bij nacht en ontij honderden sloffen sigaretten wegsmokkelde van het strand.

Een jutterslunch of dampende kop koffie

Ook op deze plekken kan Texeleventz er voor zorgen dat het voor je groep of gezelschap allemaal op rolletjes loopt. We kunnen speciale programma’s voor je samenstellen, ruimtes voor je reserveren en zorgen dat er een dampende kop koffie met iets lekkers voor je klaar staat. Of heb je zin in een echte jutterslunch? Kortom, wij kunnen jouw programma de verdieping of juist de luchtigheid en de culinaire inslag geven die je wilt.

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons