Activiteiten actief uitje Ribvaren Texel

Rib varen met een powerboot

 • spectaculair
 • hard gaan over de Waddenzee
 • incl zwemvest
 • zeehonden spotten
 • geen droog-garantie
Activiteiten Bruuzer Texel

Een spectaculaire vaartocht met een RIB

Zeehonden spotten rondom Texel

Houdt u wel van een beetje tempo en vlinders in uw buik? Dan kunnen wij u de prachtige waterrijke omgeving rondom Texel ook laten zien vanaf een RIB. Dit is een snel varende boot, die spectaculaire manoeuvres maakt. U kunt met uw groep het Waddengebied doorkruisen. Het is zelfs mogelijk om vanaf Den Helder de oversteek te maken naar Texel. Vele malen sneller dan met de conventionele veerboot van TESO.

Wat is een Rib?

Letterlijk vertaald is het een Rigid Inflatable Boat. De boot is van rubber, zeer stevig en veilig. Hij verenigt de beste eigenschappen van een conventionele en rubberen boot. Een RIB is als een auto met vierwielaandrijving. Daarnaast is deze snelle, spectaculair ogende boot zeer licht. Daardoor is hij snel, stabiel en gebruikt hij relatief gezien veel minder brandstof dan een speedboot. De RIB is ideaal voor ruige omstandigheden en garandeert een veilige, spectaculaire vaartocht die u niet snel zult vergeten. De RIB is oorspronkelijk ontwikkeld voor reddingsoperaties op zee, kustbewaking en militaire nautische operaties. Nu krijgt u de kans om de kracht en souplesse van deze boot te ervaren, geweldig toch?

Spannende, onverwachte vaartochten

Met de RIB zijn allerlei spannende, onverwachte vaartochten denkbaar. Stel: u besluit om met uw groep een rondje te gaan varen met een garnalenboot. Dan kunnen we u midden op zee ophalen met de RIB. Vanaf de kotter stapt u over op de snelle boot, om vervolgens de gordel dicht te klikken en met wapperende haren over het vlakke water te scheren. Zien we zeehonden? Dan leggen we de boot stil, om de dieren in alle rust te observeren.

Sneller dan de TESO boot

De lichtgewicht en aerodynamische RIB is vele malen sneller dan de veerboten van TESO, die op gezette tijden af en aan varen naar Texel. Wilt u razendsnel de oversteek maken vanaf Den Helder, door het Marsdiep naar ons Waddeneiland? Dan zorgen we ervoor dat de RIB op een afgesproken plek met ronkende motor voor u klaarligt. Uiteraard kunnen we de terugreis net zo spectaculair maken, met deze prachtige opblaasbare en wendbare boot.

Veilig en professioneel

Texel Eventz werkt alleen met professionele en verantwoordelijke RIB bestuurders die het water rond Texel op hun duim kennen. U kunt er vanuit gaan dat de boottocht op de snelle boten veilig verloopt. Stel: een deel van het gezelschap ziet een RIB-vaart wel zitten en de rest van de groep kiest er liever voor om vanaf de kant of de gestaag varende TESO-boot naar de RIB-verrichtingen te kijken? Dan is dat geen probleem.

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons