Texels Bier Ontdek Texel

Texelse bierbrouwerij

 • Echt Texels product
 • rondleiding
 • proeverijtje
Activiteiten Texelse Bierbrouwerij
Activiteiten Texel bierbrouwerij
Schapen op Texel

Texelse bierbrouwerij bezoek en proeverijtje.

Wat ooit begon als een hobbymatige bezigheid in de oude zuivelfabriek van Texel, is uitgegroeid tot een professionele bierbrouwerij. Met ingrediënten van het eiland brouwt de Texelse Bierbrouwerij inmiddels een tiental fantastisch smakende bieren. Kom, we nemen u mee naar het proeflokaal deze toonaangevende brouwerij van de Wadden.

Skuumkoppe, Springtij, Eyerlander, Stormbock, Noordenwiend… Alle namen die op de Texelse bieren prijken, zijn afkomstig uit het Texelse dialect, het Tessels. Het ene biertje smaakt onmiskenbaar naar de zomer, de ander doet denken aan een stormachtige herfst. Toch hebben ze allemaal iets gemeen: de bieren zijn gemaakt van ingrediënten die op het eiland worden gemaakt of verbouwd. Zo komen de gerst en tarwe van de landerijen van Texelse boeren. De giststammen die nodig zijn om het gistproces van het bier te voltrekken, vinden hun oorsprong op het eiland.

Water uit de duinen

En het belangrijkste ingrediënt, het water, waar komt dat vandaan? Dat haalt de brouwerij uit de Texelse duinen. Professionele brouwers verwerken alle grondstoffen sinds 1999 met liefde in de verschillende bieren. De brouwerij heeft inmiddels een groot netwerk van retailers en horecabedrijven opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat u van Amsterdam tot in het hart van Maastricht kunt genieten van de heerlijke smaak van een Texels biertje.

Zo dicht mogelijk bij de bierbron komen en bier proeven

Wat is er nu leuker dan zo dicht mogelijk bij de bierbron te komen en op een steenworp afstand van de koperen brouwketels de verschillene Texels biersmaken te proeven? Beleef met Texeleventz een uitje dat in het teken staat van dit edele, heldere gerstenat. Professionele brouwers vertellen je over de oorsprong van het Texelse bier. Delen een aantal interessante feiten over het brouwproces en leiden je rond langs de indrukwekkende koperen ketels, waar het bier met hulp van de gist langzaam tot het eindproduct wordt omgevormd. Natuurlijk krijg je de kans om alle bieren te proeven. Welke verschillen ervaart u, als de bieren soepel over uw tong glijden? Welk biertje is jouw favoriet? Uiteraard kun je een aantal bieren aanschaffen, zodat het thuisfront later ook kan meegenieten van de smaak van het eiland, terwijl je vertelt over uw belevenissen op Texel.

Proeven op speciale, inspirerende plekken

We kunnen proeven van ons heerlijke Texelse bier ook op andere plekken op het eiland organiseren. Van midden in de duinen tussen het wuivende helmgras tot in een tuin vol beeldende kunst. Als u doorgeeft welke sfeer en omgeving u het beste vindt passen bij de groep, dan gaan wij op zoek naar de beste plek.

Beste Onderneming van Noord-Holland

De ingrediënten en het echt Texelse brouwproces hebben hun succes al meerdere malen onderstreept. Zo werd het Texels herfstbier Stormbock tijdens het Bokbierfestival in Amsterdam meerdere malen bekroond tot het beste bokbier. In 2015 kreeg de Texelse bierbrouwerij, als kroon op tientallen jaren hard werken, het predikaat Beste Onderneming van Noord-Holland.

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons