Schuur Den Hoorn Texel

Voor de leukste groepsuitjes naar Texel!

Wij Texelaars wisten dat natuurlijk al, maar nu ontdekt ook de rest van de wereld het: Texel is een fantastische vakantiebestemming. Niet voor niets is ons eiland de favoriete bestemming van vele groepsuitjes en personeelsreisjes. Ontdek zelf ook hoe leuk het eiland is en boek nu je groepsuitje via TexelEventz!

Texel is de grootste stad van Nederland! De gemeente Texel beslaat een gebied van ruim 463 vierkante kilometer. Het grootste deel daarvan is overigens water.

Het eiland is ongeveer 25 kilometer lang

De gemiddelde breedte is 8 kilometer

Er wonen een kleine 14.000 mensen

Er zijn 7 dorpen en een aantal buurtschappen. Den Burg is het grootste dorp. Hier vind je een sfeervol centrum met winkels, terrasjes voor een drankje of restaurants om een hapje te eten.

Texel heeft 40 officiële natuurgebieden! De verscheidenheid in landschappen is groot. Texel heeft bossen, gevarieerde duinen, een weids landschap en uitgestrekte stranden langs de hele Noordzeekust.

Er zijn 14.000 schapen op Texel. Bijna net zoveel schapen als mensen dus! In het voorjaar zijn het er zelfs meer dan 35.000.

Het eiland beschikt over meer dan 140 kilometer fietspad!

In 2016 benoemde Lonely Planet, het eiland Texel tot de tien topbestemmingen van Europa

Texel kent bijna 30 kilometer strand!

Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen bezoekers op het eiland.

Texel heeft bijna 2046 zonuren per jaar. Bijna 800 meer dan het Oosten van het land!

Wij werken o.a. samen met:

Laatste nieuws

5 dagen geleden

Texeleventz

De kop is eraf! Het eerste uitje van 2019 was voor Shell! Gelijk goed opstarten met lekkere broodjes op de teso boot, daarna naar het NIOZ en vervolgens werden de lekkerste biertjes geproefd bij Sil van Dijk van Horeca Biertraining www.horecabiertraining.nl bij de De Compagnie Texel. Een spannende wandeling in t donker naar Strandpaviljoen Paal 19, Texel waar een heerlijk diner klaar stond. De dag werd afgesloten in de bar van Fletcher Hotel-Restaurant De Cooghen. ‘s Morgens weer vroeg op pad om te vergaderen bij Natuurboerderij Plassendaal tussen de koeien. Daarna goed ingepakt op de Solex verhuur Texel van Michel. Door naar Visrestaurant 't Pakhuus waar de broodjes met vis heel goed smaakten. Met Jan Willem van Schapenbedrijf De Waddel de Hoge Berg op, genieten van het mooie uitzicht over de weilanden met schapen. De afsluiter was bij Martin en Karina van Smakelijk&Meer Delicatesse. En toen bracht TBO ze helaas weer terug naar boot..... ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Texeleventz
Bekijk op Facebook

Enthousiast? Bel, app of mail ons.

Wij helpen graag bij het samenstellen van het perfecte groepsuitje naar Texel!

 • null

  like ons

 • null

  volg ons

 • null

  bekijk ons

 • null

  volg ons